Ingredienten

4 kg rjst
6 kg rundergehakt
450 gr kokos 
3 kg gr pindakaas
3 kg ui
3 knoflookbollen
6 kg boontjes
6 kg courgette
250 gr ketjap
100 gr sambal
12 eieren
360 gr paneermeel
3 liter melk 

Bereiding
Kokos-Gehaktballetjes 

  • Pel en snipper de ui.
  • Doe het gehakt in een kom en pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Voeg het ei, de ui, pindakaas, ketjap, sambal en klapper toe en meng alles goed door elkaar.
  • Vorm dit mengsel tot kleine balletjes (4 per persoon).
  • Breng ze in een pan water aan de kook en kook de gehaktballen in ± 5 minuten zachtjes gaar.
  • Laat de gehaktballen in een vergiet uitlekken en afkoelen. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Bestrijk de gehaktballen dun met olie, leg ze op het barbecuerooster en rooster ze in ± 10 minuten rondom bruin. 

Makkelijke satésaus

  • Doe 3 kg pindakaas in een pannetje op een heel laag vuur en giet daar 2,5 liter melk bij. 
  • Heel langzaam verwarmen  tot dikke saus ontstaat. 
  • Doe nu de sambal, ketjap en geperste knoflook erbij  en even goed in roeren.
  • Roer nu langzaam de restant van de melk erdoor tot een mooie egale saus ontstaat.

Seveer er rijst bij met bijvoorbeeld courgette.