Een heerlijk Thai milde curry rijstgerecht.
Ingrediënten (50 personen)
4-6 kg kipfilet
7 kg vastkokende aardappelen (±15 stuks)
5l kokosmelk
zak grote uien (±8 stuks, tennisbalformaat)
Rode peper
1 x Galangal gember
1 x citroengras
750 gram cashewnoten
5 limoenen
vissaus
±10 el. Palm suiker/bruine suiker
5 potjes Massaman currypasta
4kg rijst
Bereiding
- Kipfilet in blokjes (dobbelsteen) snijden en marineren in vissaus.
- Aardappels in blokjes snijden (iets groter dan de kip) en uien grof snijden.
-
Aardappels en uien voorkoken (aardappels 15 min., uien kort mee laten koken), afgieten en opzij zetten.
-
Kokosmelk op laag vuur opwarmen en stukken citroengras (gekneusd) en galanga gember (plakjes 2 mm) 10 minuten zachtjes laten koken. Daarna stukken citroengras/galanga verwijderen met een zeef. Breng opnieuw aan de kook, voeg kip toe en laat ± 4 minuten meekoken.
-
Ondertussen de rijst koken.
- Grote pan opzetten, laag/middelhoog vuur. Curry pasta opwarmen tot deze gaat geuren.
- Vervolgens steeds een gedeelte van de kokosmelk toevoegen en roeren tot een curry.
- Uiteindelijk alle kokosmelk en kipfilet toevoegen.
- Op smaak maken met limoensap, vissaus, suiker.
- ​Voeg daarna de ui/cashewnoten (3/4) en aardappelen toe en verwarm alles nog even.
Serveren met rijst, garneren met overgebleven cashewnoten