Een heerlijke nassi variant                      

Ingrediënten (50 personen)
4 kg rijst
10 kg kipfilet (in blokjes)
2 kg dikke uien
1 fles azijn (gewone witte); 0,75 l nodig
1,5 flessen ketjap manis
1 fles tomatenketchup|
7 zakjes conimex mix voor nassi
1 klein potje sambal oelek
5 kg champignons (ongeveer 20-22 bakjes)|
1 grote pot pindakaas
3 à 4 bekers crème fraîche (grote bekers van 200 gram)

Bereiding

  • Conimex mix wellen
  • uien in blokjes snijden, champignos in plakjes snijden
  • kipfilet in blokjes snijden
     
  • vlees aanbraden en uien toevoegen.
  • azijn, ketjap, tomatenketchup, gewelde nassi-mix en de sambal toevoegen en een uurtje laten pruttelen.
     
  • Ondertussen de rijst koken.
     
  • champignons bakken zodat het vocht eruit gaat.
  • champignons toevoegen aan de kip en laten meesudderen.
  • op smaak brengen met de pindakaas en crème fraîche

Serveren met rijst. Komkommer in het zuur smaakt er ook lekker bij. Of gewoon een groene salade