Een heerlijke nassi variant
Ingrediënten (50 personen)
4 kg rijst
10 kg kipfilet (in blokjes)
2 kg dikke uien
1 fles azijn (gewone witte); 0,75 l nodig
1,5 flessen ketjap manis
1 fles tomatenketchup|
7 zakjes conimex mix voor nassi
1 klein potje sambal oelek
5 kg champignons (ongeveer 20-22 bakjes)|
1 grote pot pindakaas
3 à 4 bekers crème fraîche (grote bekers van 200 gram)
Bereiding
- Conimex mix wellen
- uien in blokjes snijden, champignos in plakjes snijden
-
kipfilet in blokjes snijden
- vlees aanbraden en uien toevoegen.
-
azijn, ketjap, tomatenketchup, gewelde nassi-mix en de sambal toevoegen en een uurtje laten pruttelen.
-
Ondertussen de rijst koken.
- champignons bakken zodat het vocht eruit gaat.
- champignons toevoegen aan de kip en laten meesudderen.
- op smaak brengen met de pindakaas en crème fraîche
Serveren met rijst. Komkommer in het zuur smaakt er ook lekker bij. Of gewoon een groene salade