Vanaf september 2014 doen wij als Mövenpick hotel Amsterdam voor het eerst mee aan dit kookproject.

Wij zorgen voor 8 kookgroepen, bestaande uit medewerkers van verschillende afdelingen.

Voor ons is het een leuke manier van teambuilding, want collega’s van andere afdelingen spreek je niet zo vaak. Verder voelt het goed om onze gastvrijheidsvaardigheden niet alleen in te zetten  voor gefortuneerde mensen, maar wij vinden het ook belangrijk om mensen gelukkig kunnen maken, die weinig tot niets hebben.

Als hotel zijn we Green Globe gecertificeerd, waardoor er jaarlijks gekeken wordt naar onze “groene” en maatschappelijke initiatieven. We hebben gemerkt dat met een aantal simpele acties, we veel voor de wereld kunnen doen, zoals het verantwoord inkopen van ingrediënten en schoonmaak producten.

Als hotel heb je veel kwaliteiten en mogelijkheden te bieden, die voor sommige mensen niet toegankelijk zijn.

 

We hopen dan ook dat er nog meer Amsterdamse hotels, restaurants en cateraars ons voorbeeld zullen volgen.